caenfrdees

Bellpuig Cobla - Concert St Martí de Sesgueioles

La paraula Sesgueioles, a diferència de lo que molts podrien arribar a pensar, és la contracció de "ses esglesioles", equivalent a "ses esglesietes" provocada molt possiblement per la castellanització i catalanització successiva des de principis del SXIX passant posteriorment per la Guerra Civil.

 

 

 El concert girà alentorn de F Vives i Valentí Miserachs, tots dos molt relacionats amb la població de l'Anoia, i l'utilitzàrem per pre-inaugurar un espai socio-cultural anomenat "La Fàbrica", una antiga estructura dedicada a la indústria tèxtil reformada ara com a centre cultural per concerts i exposicions.

L'espai, tot i no ser una nau "gegant" promet molt d'espai... espai que va ser escàs ja que entre veïns, amics, músics i cantaires es va omplir de gom a gom. Contar amb un conductor com el Mestre Miserachs és un luxe només superable amb la companyia de la Coral local de St Martí i els amics de la Coral de Calaf.

Tot i la calor que ens va fer, que va provocar que la vetllada fos més intensa de lo normal, la gent, armada amb sengles ventalls, van suportar i gaudir d'un concert composat per una ària acompanyada al piano pel propi Miserachs, sardanes i peces per a cobla i finalment obres corals acompanyades de cobla d'ambdós autors.

Gràcies St Martí de Sesgueioles per aquest luxe

 

Una salutació a tothom

Comments are now closed for this entry