caenfrdees

Aquí podreu escoltar una petita selecció de sardanes gravades en directe. N'anirem afegint i canviant-les per a que n'hi hagi per a tots els gustos.

El nostre Gerard (Valentí Miserachs)
Estrenada el dia 11 de novembre de 2012 al St. Martí de Sesgueioles

La reina de les flors (Josep Serra)
Concert a Bellpuig, 6 de gener de 2015

Confidències (Josep M. Vilà i Gandol)
Concert a Lleida, 26 de desembre de 2011 - Tible: Sergi Santaengràcia

 

Vídeos de la Bellpuig cobla

 

 

Vídeos de la cobla Juvenil de Bellpuig

Videos enregistrats per Lluís Santaengràcia, Ramon Saladrigues i mesSardanes

 

Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives

bc2012

Constituïda el 1984, llavors amb el nom de Cobla Juvenil de Bellpuig, la seva solidesa artística es forja amb el treball rigorós dels que han estat els seus directors: Josep M. Bernat, Narcís Saladrigues, Jesús Ventura i, actualment, Concepció Ramió.

La seva constant participació en concerts i manifestacions culturals de la nostra geografia l'ha portat a col·laborar amb els mestres més destacats del panorama musical català, actuant arreu dels Països Catalans, Principat, País Valencià, Les Illes, Andorra, Catalunya Nord i també el País Basc, Espanya, Portugal, França, Suïssa, Bèlgica, Holanda, Alemanya, Polònia i Estònia.

Destacant les actuacions al Palau de la Música Catalana, al Palau de la Generalitat, al Teatre Fortuny de Reus, a l’Auditori Pau Casals del Vendrell, a l’Auditori Enric Granados de Lleida, al Palau Sant Jordi de Barcelona, i participant a Festivals de Música tant importants com el Festival “Pau Casals” del Vendrell i el Festival “Deodad de Severac” a la Catalunya Nord. La cobla ha posat el contrapunt a esdeveniments tant variats com la Universitat Catalana d’Estiu, a Prada de Conflent, o la representació dels Pastorets de Folch i Torres, a Calaf.

En el capitol d’enregistraments en comptem una quinzena, entre ells diversos monogràfics així com diverses gravacions de danses populars dels països catalans.

El 2002, la Cobla Juvenil de Bellpuig canvia de nom, deixant pas a la Bellpuig Cobla, un projecte de continuïtat, però alhora d'innovació, oferint experiència i joventut, amb nous reptes, noves ambicions i amb un objectiu molt clar: oferir al públic el millor d'ells mateixos.

 

Membres actuals de la Bellpuig cobla:

Flabiol: Laia Boleda Nadal
Tibles: Sergi Santaengràcia i M.Rosa Sellés
Tenores: Ramon Saladrigues i Antoni Saladrigues
Trompetes: Gabri Prieto i Grabiel Florensa
Trombó: Joan Carvajal
Fiscorns: Miquel Castro i Francesc Casals
Contrabaix: Francesc Saladrigues 

Direcció: Concepció Ramió

 

 

Cannot find the download. ID=2
Arxius:
(0 vots)

Foto Isabel Casas

Data 2016-06-16
Mida de l'arxiu 1.26 MB
Descarregar 2,217

ramio

Neix a Girona l’any 1961 on realitza estudis de piano, més tard s’especialitza en composició i instrumentació al CSMMB amb Josep Soler i Carles Guinovart i l’any 1988 amplia estudis amb Betsy Jolas a París. Ha impartit nombrosos seminaris i cursos llenguatges del segle XX i a més coneix profundament el camp de la cobla en el qual s’iniciava com a compositora l’any 1980, més tard com a intèrpret de tenora i com a directora. Ha dirigit diverses formacions de cobla, entre les que destaquen la cobla Sant Jordi (1991 i 1993), des de 1994 la Bellpuig Cobla i des de 2002 la Vila d’Olesa. En les seves composicions ha mostrat interés en l’experimentació en el terreny de la cobla i els seus instruments, en són mostra, entre d’altres, les obres “Scherzo per a piano i ternora”, “Tres peces en auguris estel.lars” per a carilló i tenora, i “Eventualment naïf”. Des de 1997 la música de cobla és també objecte del seu estudi i investigació, tema amb la qual ha col.laborat a Edicions 62, a la Història de la Música Catalana, Valenciana i Balear, vol VI, “La sardana i la música de cobla”, i a la col.lecció MOS, n.9, de les edicions SOM, amb el treball La Nissaga dels Serra. Des del 1990 fins l’actualitat exerceix de professora d’harmonia-contrapunt-anàlisi i formes a l’Escola i Conservatori de Música d’Igualada, ciutat on resideix i és co-propietària de la Llibreria Llegim...?.

Fotografia extreta de www.anoiadiari.cat